Maig 2011. Compromís amb la ciutadania: manifest en defensa de l’Estat del Benestar

Aquest dilluns, els alcaldes i alcaldeses, així com els candidats i candidates del PSC Vallès Oest s’han unit a l’Hospital de Terrassa per manifestar el seu compromís amb la ciutadania. El Primer Secretari de la Federació del PSC Vallès Oest i alcalde de Terrassa, Pere Navarro, ha estat l’encarregat de llegir el manifest que han signat tots els alcaldables de la formació. A través d’aquest document, els candidats i candidates socialistes s’han compromès a defensar l’Estat del Benestar “davant d’un govern de la Generalitat que opta per retallar aquells serveis que tant ens van costar aconseguir i que avui corren un gran risc” ha afirmat Navarro.

L’alcaldable socialista a Terrassa ha recordat que “els ajuntaments són les administracions més properes als ciutadans, aquelles que millor coneixen els seus problemes i les seves necessitats”. I en aquest sentit, Pere Navarro ha estat ferm en declarar que, si la ciutadania els torna a donar la seva confiança el dia 22 de maig “els socialistes treballarem per defensar els drets bàsics”.

Entre els compromisos inclosos en el manifest del PSC Vallès Oest, Pere Navarro ha destacat que el PSC “està en contra de les polítiques de retallades de CIU i demanem a la Generalitat que torni a valorar quines són les prioritats d’aquest país en funció de la seva realitat socioeconòmica i a que es retiri, de forma immediata, un pla de retallades que empobrirà notablement la qualitat dels serveis públic assolida fins ara”.

Per la seva banda, l’alcaldesa i també candidata a la reelecció a Rubí, Carme Garcia, ha reclamat un cop més a la Generalitat que tiri endavant el projecte d’un nou hospital que hauria de donar servei a Castellbisbal, Rubí i Sant Cugat. Segons ha explicat Garcia: “actualment aquest equipament està aturat i ja ens han dit que, com a mínim, haurem d’esperar l’any 2013 perquè comencin les obres”. Per Carme Garcia, aquest retard no es pot permetre, quan l’Hospital Vicente Ferrer era un projecte que ja estava planificat i que s’havia adjudicat a Mútua”. La reivindicació d’aquest nou equipament sanitari també ha estat demanada, un cop més, per l’alcaldessa i alcaldable del PSC a Castellbisbal, Dolors Conde, que ha qualificat l’Hospital de “molt necessari per millorar la qualitat de vida dels ciutadans de la subzona sanitària”.

MANIFEST
DAVANT DE LES RETALLADES, COMPROMESOS AMB LA CIUTADANIA

Els alcaldes i alcaldeses, els candidats i les candidates de la Federació del PSC Vallès Oest volem manifestar que, atès el procés de retallades sistemàtiques que està duent a terme l’actual Govern de la Generalitat en serveis tant bàsics com ara la Salut i l’Educació, ens comprometem:

A treballar de forma incansable des dels nostres municipis i ajuntaments, per tal d’evitar que aquest pla de retallades posi en perill serveis públics essencials del nostre Estat de Benestar.

A governar amb austeritat, solvència i transparència, sabent sempre destriar entre el que és superflu i el que és essencial per a la ciutadania. Al llarg d’aquesta crisi, els Ajuntaments socialistes ens hem adaptat, hem ajustat els nostres pressupostos i el que és més important, ho hem fet sense retallar polítiques socials.

A seguir impulsant el model de pobles i ciutats en que sempre s’ha inspirat el municipalisme dels i les socialistes, és a dir, aquell que ha posat sempre el bé comú i a les persones com a base central de la seva agenda política.

A treballar perquè les nostres polítiques sempre vagin adreçades a enfortir un model social de cohesió, a garantir la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes i a preservar els pilars bàsics del nostre Estat del Benestar.

A reivindicar, tantes vegades com calgui, l’execució de les obres i equipaments que s’havien projectat al nostre territori i que, per la seva naturalesa, esdevenen prioritaris i irrenunciables per donar resposta a les necessitats reals de tota la població.

A recolzar tots aquells professionals que, arran del tarannà conservador i la forta càrrega ideològica que es desprèn d’aquest pla que està executant el govern, veuran negativament afectada la seva tasca diària.

A demanar al Govern de la Generalitat que no improvisi més. Els i les socialistes volem que es tornin a valorar quines són les prioritats d’aquest país en funció de la seva realitat socioeconòmica i a que es retiri, de forma immediata, un pla de retallades que empobrirà notablement la qualitat dels serveis públic assolida fins ara. Cal replantejar doncs, en quins àmbits podem estalviar i aplicar-ho per sortir d’aquesta crisi tots junts.

A instar al Govern de la Generalitat, com ja s’ha fet per via parlamentària, a no aplicar cap ajustament fins que el Govern Territorial de Salut del Vallès Occidental Oest es convoqui i ens informi del pressupost i de les seves propostes.

En definitiva, els alcaldes i alcaldesses, els candidats i candidates del PSC Vallès Oest sotasignants, rebutgem la política de retallades indiscriminades del Govern de Convergència i Unió i ens refermem en la nostra defensa aferrissada d’un model del benestar basat ens els servies públics de qualitat per a tothom.

Davant les polítiques de dretes i davant les retallades, nosaltres, més que mai, estarem compromesos amb la ciutadania.

Terrassa, 16 de maig de 2011

Pere Navarro, Terrassa
Carmen García, Rubí
Dolors Conde, Castellbisbal
Carles Canongia, Vacarisses
Ferran Villaseñor, Sant Cugat
Antonio Navarro, Viladecavalls
Mercè Rodó, Ullastrell
Dolors Puig, Matadepera
Jaume Valls, Sant Llorenç Savall
Jordi Adrià, Rellinars
Antonio Granell, Gallifa

Publica un comentari a l'entrada

El meu partit

La meva ciutat

Videos

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP