Vies de futur per crear riquesa, oportunitats i llocs de treball


Catalunya està d’enhorabona. Dues bones notícies en una setmana: l’obtenció per a Tarragona de la seu dels Jocs del Mediterrani del 2017 i la confirmació que el corredor ferroviari del Mediterrani serà prioritari per a la Unió Europea i per a l'Estat espanyol.

Aquest corredor conecta Catalunya, així com tot el litoral mediterrani, amb les principals àrees econòmiques i industrials d'Europa a través de ferrocarril de mercaderies d'ample europeu. Estem salvant una barrera molt important, que ha afectat durant molts anys la competitivitat de la nostra economia. S'obriran així perspectives de desenvolupament que el nostre país necessita per deixar enrera la crisi i generar riquesa i ocupació. Els ports del nord d'Europa perdran d'aquí a uns anys l'avantatge que els aportava el nostre aïllament i es potenciarà la ruta de transport de mercaderies des dels països orientals a través de la Mediterrània fins als nostres ports, com Barcelona, Tarragona o València.

Les possibilitats que s’obren per al nostre país són difícils de calcular en aquests moments, però sense cap mena de dubte s'impulsarà un creixement remarcable del PIB català i espanyol i això serà positiu no només per a les ciutats de Tarragona i Barcelona -els ports de les quals seran a partir d’ara molt més competitius- sinó per al conjunt de Catalunya i de tot el litoral mediterrani espanyol.

Caldrà, però, que anem per feina. És imprescindible treballar amb eficàcia i rapidesa: els governs català i espanyol han de definir, prioritzar i executar les inversions per construir les infraestructures necessàries. I serà necessari també que les administracions locals i les institucions sòcioeconòmiques participin activament en aquest esforç col.lectiu que esdevindrà una de les principals apostes de futur del nostre país. Així és com aconseguirem reduir al màxim els terminis i disposar del corredor el més aviat possible: estem segurs que pot ser abans del 2030. Finalment, cal també potenciar els sectors industrials, logístics i de recerca que puguin ser més rendibles i aprofitin millor l'impacte del corredor ferroviari: l'objectiu és i ha de ser crear riquesa, oportunitats empresarials i llocs de treball de qualitat.

Publica un comentari a l'entrada

El meu partit

La meva ciutat

Videos

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP