Fer les ciutats i pobles més accessibles per a tothom

Terrassa és una de les dues ciutats espanyoles finalistes al Premi Ciutat Europea Accessible 2012, que convoca la Unió Europea. Les candidatures de Terrassa i Santander han estat triades entre una quinzena d'experiències destacades a tot el país, cosa que fa que per a l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, "independentment del que passi a la fase europea del premi, ja ens donem per premiats, perquè aquesta selecció reconeix que l'accessibilitat és una marca de ciutat. Estem orgullosos d'aquest reconeixement, perquè no és només un títol, sinó una distinció que té una dimensió humana".

El jurat espanyol ha destacat el conjunt d'iniciatives i projectes aplicats a Terrassa, una ciutat amb una orografia complicada, així com la implicació de la ciutadania en actuacions com la instal.lació d'ascensors a blocs d'edificis, que faciliten la inclusió de tots els ciutadans i ciutadanes en la comunitat.

L’Ajuntament està portant a terme nombroses actuacions que deriven del Pla d'Accessibilitat aprovat l'any 2002, un del primers que es van impulsar al nostre país: eliminació de barreres arquitectòniques, accessos adaptats, plataformes elevades, avisadors acústics als semàfors o instal.lació d'ascensors, com els que s'han inaugurat aquests dies (28.10.2011, veure foto) al barri de Sant Llorenç, en el marc d'un programa de col.laboració entre l'Ajuntament, la Generalitat i les associacions de Sant Llorenç, Can Jofresa i Montserrat.

Publica un comentari a l'entrada

El meu partit

La meva ciutat

Videos

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP